You are currently viewing Začelo se je evropsko tekmovanje za socialne inovacije 2021

Začelo se je evropsko tekmovanje za socialne inovacije 2021

Evropsko tekmovanje za socialne inovacije, ki ga Evropska komisija organizira že od leta 2013 z namenom podpore socialnih inovatorjev v Evropi, se je uradno začelo in je odprto za prijave.

Boštjan Jerman iz ekipe 7samurai je mentor ekipam, ki sodelujejo na tekmovanju.

Naslov letošnjega tekmovanja: Spretnosti za jutri – oblikovanje zelene in digitalne prihodnosti.

Namen: Spodbuditi, podpreti in nagraditi socialne inovacije, ki bodo ljudem in organizacijam pomagale prepoznati, razviti in okrepiti veščine, ki jih potrebujejo za soočanje s prihodnostjo.

Kaj iščejo?

Inovativne ideje za pospeševanje evropskega modela rasti.

Kdo se lahko prijavi?

Posamezniki, podjetja in industrije iz držav članic EU in držav pridruženih Horizon Europe, ki imajo inovativne ideje.

Rok za oddajo predlogov: 12. maj 2021 do 12:00.

Potek tekmovanja:

  • krog: 30 polfinalistov bo septembra povabljenih na evropsko Akademijo za socialne inovacije (letos v virtualni obliki), kjer bodo deležni mentorstva in usposabljanja;
  • krog: določi se 10 finalistov (rezultati oktobra);
  • krog: izbrani so 3 zmagovalci, ki bodo prejeli 50.000 EUR za realizacijo svojih idej, ki bodo prispevale h krepitvi zelene in digitalne prihodnosti Evrope (rezultati decembra).

Prednost tekmovanja po besedah Jean-Davida Mala, direktorja Evropskega sveta za inovacije in izvajalske agencije za mala in srednja podjetja (EISMEA):

»Natečaj zaseda edinstveno pozicijo na področju socialnih inovacij v Evropi. S sprejemom idej v zgodnji fazi ter zagotavljanjem usposabljanja in podpore svojim udeležencem deluje kot svetilnik za socialne inovatorje po Evropi, saj uporablja preizkušeno metodologijo in olajšuje vzpostavljanje mreže radikalnih inovatorjev, ki našo družbo oblikujejo na bolje.«

Dosedanje zmagovalne projekte si lahko ogledate tukaj.

Več informacij o tekmovanju lahko dobite tukaj in tukaj.

Več informacij o sami prijavi dobite na tej povezavi, morebitna vprašanja pa lahko pošljete na info@socialinnovationprize.eu.

Vir: Evropski svet za inovacije