Nagrada za ženske inovatorke 2021

Nagrada za ženske inovatorke 2021

Tudi v letošnjem letu bo Evropska unija podeljevala nagrade za ženske inovatorke (angl. EU Prize for Women Innovators). Prijave se zaključijo 30. junija 2021 ob 17.00.

Priložnosti, ki jih ustvarjajo nove tehnologije in revolucionarne inovacije, obljubljajo pravično in trajnostno okrevanje za Evropo. Toda Evropa tvega, da te priložnosti izpusti, če polovico prebivalstva spregleda kot vir inovacij in ustvarjalnih talentov. Zato bo v letu 2021 podeljena nagrada na področju inovatorstva, ki bo slavila izjemne dosežke podjetnic, ki vodijo inovativna podjetja.

Nagrado za ženske inovatorke financira program EU Obzorje 2020 (Horizon 2020) za raziskave in inovacije. Nagrada slavi podjetnice, ki so ustanovile uspešno podjetje in na trg prinesle inovacije. S tem želi EU ozavestiti potrebo po večjem številu inovatork in tako ustvariti vzornike za ženske in dekleta povsod po svetu.

Nagrado prejmejo najbolj nadarjene podjetnice iz celotne Evropske unije in držav, povezanih s programom Obzorje 2020. Nagrado upravlja Evropski svet za inovacije in Izvajalska agencija za mala in srednje velika podjetja, zmagovalce pa izbere neodvisna strokovna žirija.
Nagrade:
● V glavni kategoriji bodo podeljene tri nagrade po 100.000 EUR, trem najvišje uvrščenim kandidatkam.
● V drugi kategoriji “Rising Innovator” bo podeljena ena nagrada v višini 50.000 EUR, ki jo bo prejela najvišje uvrščena kandidatka, ki bo stara 30 let ali manj.

Upravičeni prijavitelji so ženske, ki imajo običajno stalno prebivališče v državi članici EU (vključno s čezmorskimi državami in ozemlji – ČDO) ali v državi, pridruženi programu Obzorje. Hkrati morajo biti ustanoviteljice ali soustanoviteljice aktivnega inovativnega podjetja, registriranega vsaj dve leti pred rokom za oddajo.

Poleg zgoraj navedenega morajo biti prijaviteljice za drugo kategorijo “Rising Innovator” na začetku razpisanega leta stare 30 let ali manj. Za glavno kategorijo ni starostne omejitve, vendar se kandidatke, upravičene do obeh nagradnih kategorij, lahko prijavijo samo v eno. V obeh kategorijah lahko dve ali več soustanoviteljic enega podjetja vložijo skupno prijavo in se potegujejo skupaj za eno nagrado.

Vse zainteresirane podjetnice se lahko prijavijo prek spletnega portala do 30. junija 2021 do 17.00 ure.

Vir: Evropska komisija

Zapri menu