You are currently viewing Ekipa 7samurai dosegla 2. mesto na Turističnem start-up vikendu v Termah Snovik

Ekipa 7samurai dosegla 2. mesto na Turističnem start-up vikendu v Termah Snovik

Minuli vikend se je ekipa 7samurai udeležila vseslovenskega turističnega start-up vikenda, ki je potekal v Termah Snovik v okolici Kamnika od 11. do 13. junija. Namen dogodka je bila popestritev oziroma obogatitev že kar pestre turistične ponudbe Kamnika in Kamniške Bistrice na podlagi predlogov projektov, ki so se med start-up vikendom izoblikovali.

Ekipa 7samurai je na dogodku pripravila in predstavila dva predloga. Naš predlog projekta GO Climb Kamnik je dosegel odlično 2. mesto in prejel tudi denarno nagrado. S predlaganim projektom smo se fokusirali predvsem na reševanje problema pogosto spregledanega in neizkoriščenega turističnega potenciala obilice plezalnih smeri v osrčju Kamniško-Savinjskih Alp, kar bomo spremenili skozi nudenje edinstvenih plezalnih tur in najem opreme, ureditev plezalnih smeri in oglaševanje te plezalne destinacije v tujini.

V sklopu projekta smo predlagali oblikovanje interaktivne spletne platforme, ki bo s par vhodnimi podatki uporabniku ustvarila personalizirano ponudbo, pa tudi predloge že vnaprej pripravljenih tur. Izpeljava projekta bo povezana tudi z lokalnimi turističnimi ponudniki nastanitev in gostinskih storitev ter z mnogimi drugimi.

Pri drugem predlogu projekta gre za oblikovanje poučne doživljajske poti skozi dolino Kamniške Bistrice, ki bo skozi raznolike zabavne aktivnosti in poučne delavnice na prostem otrokom nudila pristen stik z naravo, pomembne kompetence preživetja v naravi in poglobljeno poznavanje živalskega sveta na tem področju. Pri tem bo poseben poudarek na mamutu Maksu, maskoti projekta, za katerega smo črpali navdih iz okostja orjaškega mamuta, ki je bilo pred več kot 80 leti najdeno v Nevljici pri Kamniku.

Ekipa 7samurai bo oba projekta prijavila na z dogodkom povezan razpis, ideji pa bomo v primeru izbora realizirali predvidoma do konca leta 2021.