You are currently viewing 10.000 inovacij s tržnim potencialom, ki jih je financirala EU, je zdaj bolj vidnih in dostopnih potencialnim vlagateljem

10.000 inovacij s tržnim potencialom, ki jih je financirala EU, je zdaj bolj vidnih in dostopnih potencialnim vlagateljem

Inovacijski radar, največja zbirka inovacij s tržnim potencialom, ki jih financira EU, je dosegel pomemben mejnik – na platformi je 10.000 inovacij.

Cilj platforme Inovacijski Radar, ki je začela delovati leta 2015, je, da bi bili rezultati financiranja inovacij s strani EU enostavno dostopni vsakomur, zlasti vlagateljem. EU zdaj podpira ustrezne ekipe pri iskanju kapitala za rast pri zasebnih vlagateljih s podpornimi ukrepi, ki jih financira EU, kot je Dealflow.eu, ki aktivno uporablja podatke iz sistema Inovacijski Radar. Posledično so inovatorji, ki jih podpira Dealflow, od njegove uvedbe leta 2020 skupaj zbrali že več kot 300 milijonov EUR kapitala.

Inovacijski radar je že analiziral rezultate ene četrtine vseh raziskovalnih in inovacijskih ukrepov, ki so se začeli izvajati v okviru programa Obzorje 2020. Ti projekti so prejeli več kot 10 milijard EUR sredstev EU.

Vir: Evropska komisija