You are currently viewing Nov razpis za zbiranje predlogov za izboljšanje ultra hitre, varne in trajnostne digitalne infrastrukture

Nov razpis za zbiranje predlogov za izboljšanje ultra hitre, varne in trajnostne digitalne infrastrukture

Evropska komisija je objavila nov razpis za zbiranje predlogov za izboljšanje ultra hitre, varne in trajnostne digitalne infrastrukture. Ta novi razpis vključuje projekte za integracijo 5G tehnologije vzdolž prometnih koridorjev (100 milijonov EUR); 5G in Edge Cloud za pametne skupnosti (51 milijonov evrov); in hrbtenično povezljivost za digitalne globalne prehode (90 milijonov EUR), skupaj več kot 240 milijonov EUR.

Namen razpisov je izboljšati povezljivost 5G tako na podeželju kot v mestih s ciljem razvoja infrastrukture 5G vzdolž evropskih prometnih koridorjev. Ta razpis poskuša podpreti tudi hrbtenične povezave za izboljšanje omrežij povezljivosti na otokih in obmorskih regijah prek podmorskih kablov.

Vsi ti ukrepi so v skladu s strategijo EU Globalnega prehoda (Global Gateway) za povečanje zmogljivosti in odpornosti digitalnih omrežij. Rok za prijavo na te razpise za zbiranje predlogov je 17. januar 2024, nadaljnje informacije pa bodo objavljene na spletnem informativnem dnevu 26. oktobra 2023.

Vir: Evropska komisija