You are currently viewing Novo rusko orbitalno postajo bodo vzdrževali roboti

Novo rusko orbitalno postajo bodo vzdrževali roboti

Poleg vzdrževanja naj bi sistemi umetne inteligence zagotavljali tudi psihološko in informacijsko podporo dejavnosti kozmonavtov.

Prihodnja ruska orbitalna postaja (ROS) bo vzdrževana s pomočjo vesoljskih robotskih sistemov, je v torek, 18. oktobra, povedal generalni direktor združenja za znanstveno proizvodnjo Android Technics Evgenij Dudorov.

ROS naj bi imel elemente umetne inteligence, njegovo vzdrževanje pa bo vključevalo vesoljske robotske sisteme, ki bodo predvidoma skrbeli za avtonomni nadzor in vzdrževanje postaje z uporabo robotskih plovil brez posadke.

Robotski sistemi, zasnovani za zunajzemeljske dejavnosti, bodo lahko opravljali naloge, kot so oskrba z gorivom, zamenjava potrošnega materiala, vzdrževanje koristnega tovora na servisni platformi, izstrelitev majhnih vesoljskih plovil, sestavljanje velikih struktur pod nadzorom operaterja, pregledovanje stanja na postaji, vzdrževanje in popravilo strukturnih elementov in sistemov na krovu. Roboti bodo lahko pomagali tudi kozmonavtom pri sprehodih v vesolje.

Vir: Spirit Slovenija