You are currently viewing Evropski trg umetne inteligence v FinTech sektorju

Evropski trg umetne inteligence v FinTech sektorju

Analitiki ResearchAndMarkets ocenjujejo, da bo evropski trg umetne inteligence v FinTech sektorju (sektor finančne tehnologije) v prihodnjih letih beležil visoko rast. V obdobju 2022 – 2028 naj bi trg rasel po 16,5 % povprečni letni stopnji. Rast trga pospešuje vse večja potreba med finančnimi institucijami po avtomatizaciji procesov.

V finančnih institucijah je avtomatizacija procesov eden ključnih dejavnikov, ki spodbujajo povpraševanje po umetni inteligenci. Poleg tega avtomatizacija kognitivnih procesov napreduje, kar omogoča sistemom umetne inteligence, da izvajajo vse bolj zapletene postopke avtomatizacije.

Pomembno je ugotoviti, katere operacije mora organizacija izboljšati z umetno inteligenco in ali bo tehnologija uporabljena delno ali v celoti. Tehnologijo je potrebno vključiti v kulturo podjetja in prilagodil umetno inteligenco komercialnim ciljem podjetja. Zaposleni morajo določiti, kaj je treba doseči in kako se lahko tehnologija učinkovito uporablja. To je najzahtevnejši del uvajanja umetne inteligence v podjetje.

Tehnologija lahko izboljša preglednost in učinkovitost, zniža stroške in zagotovi finančne storitve najbolj ranljivim. Ker na institucije vpliva trenutni val digitalnih inovacij, bodo imeli od tega razvoja koristi tako družba kot podjetja.

Združeno kraljestvo je že dolgo največje središče FinTech na svetu in postavlja svetovne standarde za uporabo tehnologije in inovacije v finančnih storitvah. Hiter vzpon in geografski doseg so spodbudili kombinacija naraščajočega tehnološkega povpraševanja, ustrezne zakonodajne ureditve, udeležbe uporabnikov v finančnih storitvah ter odziva sektorja na finančno krizo.

Vir: Spirit Slovenija