Resim digitalizacija podjetja – E-POSLOVANJE


Proizvodno podjetje Resim d.o.o, s sedežem v Ljubljani in poslovnimi prostori v Trzinu, je specializirano za proizvodnjo visokokakovostne plastične embalaže za kozmetiko, farmacijo itd., izdelane iz različnih plastičnih materialov, predvsem iz PP, SAN, PE, ABS,… V zadnjih nekaj letih je podjetje vpeljalo inovacije na področju recikliranih materialov in tako lahko sedaj vse izdelke ponudijo iz recikliranega rPP (PCR in PIR) in BIOBASED. Do današnjega dne je podjetje svojo spletno ponudbo izdelkov razširilo in razvejalo; 2 skupini izdelkov, ki ju sestavlja 30 družin ter med 3 in 8 različnih velikosti. Gre za  polizdelke in produkte izdelane v Sloveniji, visokega kakovostnega razreda. Podjetje je tudi eno izmed prvih podjetij v Evropi, ki lahko s pomočjo kooperanta v Sloveniji proizvaja stisnjene kozarce iz 100 % recikliranega rPET. S široko paleto izdelkov lahko podjetje zagotavlja zadovoljevanje raznolikih in specifičnih potreb svojih poslovnih partnerjev in klientov.

V okviru razpisa E-poslovanje je podjetje izvedlo 5 ukrepov. Na področju elektronske izmenjave med partnerji se je vzpostavila zaščitena povezava s kupci, partnerji in vključenimi deležniki. Podjetje se je udeležilo enega referenčnega virtualnega sejma v okviru ukrepa o digitalizaciji nastopov na sejmih. Izdelana je bila celostna študija digitalnega nastopa podjetja v okviru ukrepa vpeljave spletnih strani za tuje trge. Pri tem je bila ustvarjena spletna stran v dveh tujih jezikih, urejen je bil odzivni dizajn in uvedena je bila analitika obiskov spletne strani. Posnet je bil produktno-prodajni video v slovenskem jeziku s hrvaškimi in angleškimi podnapisi. Izvedena so bila tudi usposabljanja za krepitev kompetenc na področju upravljanja družbenih omrežij in podatkovne analitike.

Na podlagi izvedenih ukrepov se je okrepilo trženje in dobavno-prodajne procese, pospešilo komunikacijo s partnerji in strankami, uvedlo učinkovitejši marketing, povečalo internacionalizacijo.

Več o projektu: https://resim-packaging.com/news/