EKO pisarniški predalnik – P4L


Podjetje HI-PO, d.o.o. proizvaja, projektira in oblikuje pohištvene sisteme za delovne in bivalne prostore. Na trgu so prisotni že več kot 30 let in so znani po izdelavi kakovostnih izdelkov. Izraziteje se posvečajo pisarniškemu pohištvu, katerega proizvodni program je rezultat razvoja njihove lastne strokovne ekipe, ki sledi sodobnim smernicam tako z ergonomskega, funkcionalnega in estetskega vidika.
V okviru projekta je s pomočjo investicije zaživel modularen kos pohištva, ki je plod lastnega razvoja. Izdelan je iz orehovega in hrastovega lesa. Eko predalnik, ki je namenjen tako pisarniškemu poslovanju kot tudi uporabi doma, je izdelan iz 100 % masivnega lesa. S tem produktom podjetje računa predvsem na prodajo končnim uporabnikom, naročnikom in podjetjem, ki so ekološko ozaveščene in na prvo mesto postavijo sebe, svoje zaposlene oziroma celoten kolektiv.

Podjetje je kupilo novo strojno opremo, in sicer: CNC stroj s 5 osno obdelavo za izdelavo eko pisarniškega predalnika z visoko končno kvaliteto. Stroj omogoča obdelavo večjih kosov, avtomatizirane funkcije brez ročnih operacij, interno povezanost in komunikacijo z drugimi procesi ter krajši proizvodni cikel, in korpusno stiskalnico za stiskanje obdelovanca po celotni površini, kar je še posebej pomembno za končno kvaliteto izdelkov iz masivnega lesa.
Z investicijo je podjetje posodobilo tehnološko opremo podjetja, kar pomeni modernizacijo proizvodnje in večje predelovalne zmogljivosti, ki so potrebne z uvajanjem novega izdelka. Z modernizacijo in povečanjem predelovalne zmogljivosti računajo na lažje ohranjanje kratkoročnega tržnega položaja podjetja ter dolgoročno krepitev položaja na obstoječih trgih in prodor na nove trge.

Več o projektu: https://www.hi-po.si/sl/projekt/