You are currently viewing V Estoniji so odprli prvo pošto prihodnosti

V Estoniji so odprli prvo pošto prihodnosti

Eesti Post, estonski ponudnik univerzalnih poštnih storitev, ki deluje pod blagovno znamko Omniva, je 5. decembra 2022 v Tallinna Kaubamaja odprl svojo prvo pošto prihodnosti. To je prva od osmih pošt po vsej Estoniji, ki bodo prenovljene in ponovno odprte ta in prihodnji mesec. Omnivino rešitev pošte prihodnosti je razvil Urmas Pastarus v sodelovanju z Raulom Tiitusom in Birgit Palk iz arhitekturnega biroja PINK.

Koncept pošte prihodnosti

Poštno in paketno poslovanje se hitro spreminja, a kljub veliki uporabi paketnih terminalov še vedno obstajajo poštne storitve, za katere si ljudje želijo, da se izvajajo na pošti.

  • S svojo pošto prihodnosti Omniva strankam obljublja vse, kar potrebujejo za e-trgovino in poštne storitve, skupaj z bolj vsestransko, okolju prijazno in strankam usmerjeno storitvijo.
  • Nov koncept pošte Omniva bo kupcem ponudil sodobne in pametne storitve.
  • Nove pošte bodo na primer prodajale okolju prijazno embalažo.
  • Ponujale bodo tudi možnost ponovne uporabe embalaže za pošiljke.
  • Posodobljene pošte bodo locirane v regionalnih središčih, tako da bodo lahko uporabniki pot do pošte združili še z drugimi dnevnimi opravki ali dejavnostmi.
  • Pošte prihodnosti bodo poleg poštnih storitev ponujale tudi različne državne in lokalne storitve, kot je na primer možnost vključitve v univerzalno storitev električne energije.
  • Poleg trgovine s spominki, kjer bodo kupci lahko kupili knjige, spominke, tradicionalne poštne znamke in razglednice, bodo posodobljene lokacije imele tudi embalažno mizo na sredini pošte, kjer bodo lahko ljudje zapakirali svoje pakete, preden jih predajo dostavni službi Omniva.

Terminski plan

V treh letih bodo posodobljene vse pošte Omniva po vsej Estoniji. Omniva upravlja več kot 175 poštnih uradov in točk poštnih storitev po vsej državi ter mrežo več kot 1.000 paketnih terminalov v baltskih državah, vključno s 319 v Estoniji.

Vir: Spirit Slovenija