You are currently viewing Ukrajinska IT industrija je v devetih mesecih povečala obseg storitev za 13 %

Ukrajinska IT industrija je v devetih mesecih povečala obseg storitev za 13 %

Obseg računalniških storitev se je v obdobju januar-september 2022 povečal za 13 % in je znašal skoraj 5,5 milijarde USD, je sporočilo ukrajinsko nacionalno združenje informacijsko-tehnoloških podjetij IT Ukrajine.

Glede na podatke devetih mesecev letošnjega leta nacionalna IT industrija ohranja pozitiven trend rasti in ostaja edina izvozna panoga, ki med vojno dosledno ustvarja devizne prihodke v ukrajinskem gospodarstvu. Ukrajinska podjetja še naprej neprekinjeno delajo in zaključujejo projekte, pravočasno plačujejo davke, privabljajo naložbe ter aktivno vstopajo na svetovni trg.

V združenju so poudarili, da ukrajinska IT industrija dela vse, kar je mogoče, da bi zaradi obsežne vojne na njihovem ozemlju zagotovila čim večjo pripravljenost na vsak scenarij dogodkov v Ukrajini. Ključni sistemi so preneseni v oblak, omrežje internetnih ponudnikov je razvejano (tudi prek globalnega satelitskega sistema Starlink), pisarniški prostori so opremljeni z generatorji za rezervno oskrbo z električno energijo itd.

Vir: Spirit Slovenija