You are currently viewing Spletni seminar: Strateško na švicarski trg, 13. in 15. september 2022

Spletni seminar: Strateško na švicarski trg, 13. in 15. september 2022

SPIRIT Slovenija v sodelovanju z Veleposlaništvom RS v Bernu organizira izobraževalni program Strateško na švicarski trg, v okviru katerega bodo udeleženci spoznavali posebnosti švicarskega trga, načine pridobivanja informacij o trgu in vstopa na ta trg. Posebna pozornost bo namenjena področju vstopa na švicarski trg preko spletne trgovine ter pravnim posebnostim poslovanja.

Švica je ena izmed najuspešnejših držav na svetu za raziskave in razvoj, s potencialom za partnerstva na področjih, kot so biotehnologija, medicinska tehnologija, nanotehnologija, čista tehnologija in obnovljiva energija.

Švicarsko tržišče ponuja številne priložnosti za slovenska podjetja, predvsem v segmentih:

  • Zdravstvo in farmacija: Švica ima vodilni položaj v svetovni farmacevtski industriji.
  • Avtomobilska industrija: V Švici je okoli 300 podjetij, ki oskrbujejo svetovno avtomobilsko industrijo. Potencial za izvoz imajo izdelki in storitve za dobavitelje avtomobilske industrije, predvsem motorji, izpušni sistemi, sistemi za gorivo in hlajenje, pogonski sklopi in menjalniki, krmiljenje in podvozje, zavorni sistemi in kolesa, varnostni sistemi in elektronika.
  • Stroji in oprema: Na švicarskem trgu obstajajo priložnosti za podjetja, ki proizvajajo opremo in stroje, vključno z opremo IKT.
  • IKT storitve: priložnosti so predvsem v segmentih računalništva v oblaku, kibernetske varnosti, gradnje podatkovnih centrov, blockchain aplikacij, interneta stvari, velikih podatkov, zdravstvenih IT storitev, IT storitev v kmetijstvu ter umetne inteligence.

Spletni seminar Strateško na švicarski trg vključuje dve delavnici, ki bosta potekali v slovenskem in angleškem jeziku:

13. september 2022

15. september 2022

Prijava in dodatne informacije:

Prijave za udeležbo na spletnem seminarju so možne do petka, 9. septembra 2022.

Udeležba na seminarju je brezplačna in omejena na 30 udeležencev iz mikro, malih in srednje velikih slovenskih podjetij.

Zoom povezavo pošljejo dan pred pričetkom izobraževalnega programa.

Prijavnica na spletni seminar Strateško na švicarski trg

Vir: Spirit Slovenija