You are currently viewing Gospodarska delegacija IKT panoge v okviru sejma GITEX 2023

Gospodarska delegacija IKT panoge v okviru sejma GITEX 2023

SPIRIT Slovenija, v sodelovanju z MGTŠ, Združenjem za informatiko in telekomunikacije pri GZS ter IKT horizontalno mrežo v času od 16. do 20. oktobra 2023 organizira izhodno delegacijo v Dubaj, v okviru katere se bodo slovenska podjetja predstavila na skupni slovenski stojnici na sejmu GITEX 2023.

GITEX 2023 je največji in najbolj vključujoč svetovni tehnološki dogodek, ki združuje najnaprednejše ponudnike digitalnih rešitev in IKT tehnoloških inovacij. Na sejmu bodo izpostavljena ključna digitalna področja 4. industrijske revolucije, kot so tehnologije umetne inteligence (UI) in velepodatkov, kibernetska varnost, veriženja blokov, mobilne tehnologije in omrežja 5G, robotika in še veliko več. Tudi letos se obeta udeležba več kot 170.000 obiskovalcev iz več kot 170 držav. Več kot 5.000 razstavljavcev iz različnih industrijskih sektorjev bo predstavilo svoje izdelke in storitve. GITEX Global 2023 je idealno mesto za pridobivanje novih poslovnih priložnosti, izmenjavo idej in prakse ter za odkrivanje najnovejših trendov in inovacij na področju IKT.

Slovenija je že desetletja zelo aktivna na področju UI in podatkovne znanosti. V zadnjem desetletju je nastalo vrsto podjetij, ki gradijo na tej tradiciji in kompetencah, tako uspešnih visokotehnoloških podjetij, kot tudi podjetij, ki imajo razvoj rešitev in storitev UI in podatkovne znanosti za svojo osrednjo dejavnost. Zaradi majhnosti slovenskih podjetij v svetovnem merilu je povezovanje za konkurenčen nastop na tujih trgih nujnost. V okviru skupinskega sejemskega nastopa želimo predstaviti Slovenijo, kot referenčno državo za UI, pod sloganom Slovenija – dežela umetne inteligence.

Slovenska podjetja bodo imela možnost predstavitve na skupinski slovenski stojnici kot sorazstavljavci in odlično priložnost za mreženje, izmenjavo dobrih praks in navezovanje novih poslovnih kontaktov. Z vlogo sorazstavljavca, ki je vključena v kotizacijo, podjetja pridobijo t.i. marketinški paket sejma, kar bo vsakemu omogočalo proaktivno pripravo pred sejmom in mreženje na sejmu. Predvidena velikost skupinske stojnice bo 20-25 m2, na kateri se bodo pod krovno blagovno znamko Slovenije GREEN. CREATIVE. SMART. sorazstavljavci predstavili z logotipom in predstavitvami na prikazovalni napravi na stojnici. V okviru delegacije in skupinskega nastopa je predvidena predstavitvena brošura, v kateri bodo predstavljena vsa sodelujoča podjetja. Prizadevali si bomo vključiti tudi aktivnosti gospodarske diplomacije za še večjo podporo udeležencem pri mreženju.

Vabljena vsa podjetja, ki se ukvarjajo z razvojem IKT rešitev, predvsem na področju podatkovne znanosti in UI ter novih digitalnih tehnologij in rešitev, k sodelovanju v delegaciji in mreženju s ključnimi deležniki na globalnem trgu ne sejmu GITEX Global 2023.

Število mest je omejeno na 15 podjetij.

Kotizacija znaša 1140 EUR brez DDV na osebo in vključuje osnovni sejemski paket za sorazstavljavce (Marketing Power Pack, zavarovanje za sorazstavljavce, Lead Generation & Tracker v vrednosti 720 EUR brez DDV na osebo), vidnost na skupinski stojnici in koordinacijo ter priprave na delegacijo in sejemski nastop. SPIRIT Slovenija krije stroške stojnice, vključno z grafikami in LED zaslonom, stroške organizacije in izdelavo brošure. Po prijavi bo Združenje za informatiko izdalo račun za kotizacijo. Kotizacija ne vključuje stroškov potovanja in namestitve ter transferjev.

Prijava TUKAJ do 25. avgusta 2023.

Vir: Spirit Slovenija