Razvoj prenosne krušne peči – P2


V podjetju Glow seven d.o.o. se ukvarjajo z razvojem in izdelavo prenosnih krušnih peči Glowen, ki ohranja lastnosti prave krušne peči, a omogoča hitro in kvalitetno peko kruha in pic. Pri tem zasledujejo idejo, da se ohrani vse, kar je dobro pri tradicionalnih kamnitih pečeh in izboljša tisto, kar je pri njih slabega. Komora Glowen je trenutno edina na svetu, ki se jo lahko razstavi in dvigne od glavnega dela – šamotne plošče, in kljub temu ohrani svojo obliko.

V okviru razpisa P2 je podjetje razvilo prenosno in lahko peč Glowen, ki je enostavna za uporabo, cenovno dostopna in nudi odlično alternativo zidanim krušnim pečem. Je izjemno funkcionalna in zagotavlja enak okus in kvaliteto hrane kot prava zidana krušna peč. V prvi vrsti je namenjena peki pic in kruha. Produkt zagotavlja enostaven vžig, možnost lahke fizične prestavitve in s kratkotrajnim segretjem (na delovno temperaturo v vsega 15-ih minutah) rešuje probleme tradicionalnih zidanih krušnih peči. Nezanemarljiv pa je tudi okoljski vidik, saj je poraba goriva 4-krat nižja kot pri običajnih pečeh, posledično so tudi emisije CO2 bistveno nižje.

Peč Glowen je primerna predvsem za vse mobilne restavracije, ki strežejo pice, in manjše picerije ter okrepčevalnice, ki jim finance in prostor ne dopuščata izgradnje velike zidane krušne peči. Njihova peč tudi vsem ljubiteljem piknikov, domačih zabav, catering podjetjem, organizatorjem dogodkov in festivalov nudi edinstveno rešitev za zagotavljanje kvalitetnih pic v večjih količinah.

Več o projektu: https://glowen.si/novice/razpis?lang=sl