SAFEGUARD – pametna zaščitna komora – RRI2 2019


Podjetje Flexido d.o.o. je mlado podjetje, ki se ukvarja z razvojem fleksibilnih robotskih celic, ki predstavljajo rešitev vsem, ki se ukvarjajo s proizvodnjo produktov s pomočjo CNC strojev in strojev za brizganje plastike, kar jih uvršča v vertikalno os robotskih sistemov in komponent ter horizontalno fokusno področje robotike.

V okviru projekta »SAFEGUARD – pametna zaščitna komora« se je razvila rešitev, ki je primerna za vse, ki želijo avtomatizirati proizvodnjo. S projektom so se lotili tehnološkega prestrukturiranja orodjarstva, obenem pa s tehnologijo uporabnikom (podjetjem) omogočajo polno robotsko avtomatizacijo procesa na preprost in prilagodljiv način, vključno z razreševanjem aspekta varne proizvodnje.

Iz vidika funkcionalnosti so po načelih industrijskega oblikovanja naredili uporabniku prijazen in privlačen izdelek (enostavna montaža, kompaktnost in cenovna dostopnost). Gre za pametno zaščitno komoro SAFEGUARD za kooperativne/ kolaborativne robote. Izdelek deluje kot pametno prijemalo, ki omogoča varno delo in nenehno kontrolira proces. Razvili so tudi lastno krmilno enoto, ki vsebuje integrirane senzorje ter lastno programsko aplikacijo za delovanje celotnega sistema.

RRI projekt predstavlja tudi ključno novo referenco, ki je položaj podjetja dvignil na novo raven, saj so z razvojem potrdili, da zlahka izpolnjujejo pričakovanja kupcev. Obetajo si tudi nova razvojna partnerstva, ki jih bo pritegnil nov RRI produkt (→ osredotočajo se na sodelovanje z raziskovalnimi organizacijami doma in v tujini, da še okrepijo RR potencial).

Več o projektu: https://flexido.eu/spodbude-za-raziskovalno-razvojni-projekt